Portugal decreta el confinament de 19 àrees de la perifèria de Lisboa

Els seus habitants només podran eixir de casa per al considerat essencial i reunir-se amb màxim cinc persones.

Imatge d'arxiu del primer ministre portugués, António Costa
Imatge d'arxiu del primer ministre portugués, António Costa / Efe.

El govern de Portugal ha aprovat en Consell de Ministres el "deure general de recolliment" per a 19 àrees de la zona metropolitana de Lisboa que estan especialment afectades per brots de coronavirus, en un intent de parar les cadenes de transmissió.

La mesura implica que els residents d'aquestes 19 àrees, totes elles 'freguesias' (un òrgan administratiu per davall dels ajuntaments), només podran eixir de casa per al considerat essencial: treballar, comprar aliments i medicaments. A més, els grups de persones que podran ajuntar-se en aquestes àrees no podran superar els cinc membres.

Com a mesura intermèdia, la resta de l'àrea metropolitana de Lisboa passa a la fase de contingència, que és una situació intermèdia entre calamitat i alerta. Aquesta decisió complementa les noves restriccions aplicades dimarts, que inclouen la prohibició de reunió de més de 10 persones i el tancament de tots els comerços a partir de les 20.00 hores.

Aquestes mesures tracten de pal·liar els diferents brots detectats en les últimes setmanes a la regió, que concentra el 77,1% dels nous casos registrats en les últimes hores, 311 a tot Portugal. Per això, el govern d'António Costa aplicarà sancions d'entre 100 i 500 euros per a les persones que no complisquen les normes i d'entre 1.000 a 5.000 euros per a les empreses.

També et pot interessar

stats