Portugal, assetjada pels incendis en plena onada de calor

Més de 2.000 efectius d'extinció tracten de contindre l'avanç de les flames, que ja han cremat vora 10.000 hectàrees

Un home contempla l'avanç de les flames al districte central de Leiria
Un home contempla l'avanç de les flames al districte central de Leiria / Rodrigo Antunes (Reuters)

Més de 2.000 bombers lluiten contra els grans incendis forestals que cremen Portugal de nord a sud enmig de l'onada de calor que està deixant temperatures de més de 40° en alguns punts del país. El foc més actiu és el que arrasa el districte central de Leiria, una zona boscosa en què el vent frustra una vegada i una altra els treballs d'extinció, mentre la població contempla atònita com les flames travessen carreteres i assetgen poblacions.

També preocupa l'evolució de l'incendi d'Aveiro, al sud de Porto, mentre que s'ha aconseguit dominar o controlar altres dos grans focs a Palmela i Faro.

El país fa una setmana que lluita contra els incendis, que segons el balanç provisional han cremat més de 10.000 hectàrees. Des de dijous de la setmana passada, quan va començar el degoteig d'episodis incendiaris, s'han registrat 813 sinistres forestals, que deixen 135 persones ferides i una mort probable al districte d'Aveiro, que s'està investigant.

L'Institut Portugués de la Mar i l'Atmosfera ha posat la major part del país en risc màxim o molt alt d'incendis per a aquest divendres.

També et pot interessar

stats