Els ports d'Algesires i Tarifa reprenen l'enllaç amb Tànger

La represa serà de manera gradual en dues fases

Port d'Algesires
Port d'Algesires / Twitter: @PuertoAlgeciras

Els enllaços marítims de passatgers entre els ports gaditans d'Algesires i Tarifa amb els dos ports marroquins de Tànger començaran a operar aquest dimarts, dia 12 d'abril, amb diverses limitacions, ja que la represa serà de manera gradual.

Fonts portuàries han explicat que les línies que uneixen el port d'Algesires amb el de Tànger Med i el de Tarifa amb el de Tànger Ville tornaran a operar des d’aquest dimarts a les 9:00 hores.

Represa en dues fases

En aquesta primera fase només es podrà embarcar si es viatja sense vehicle particular ja que, a més de l'embarcament de viatgers, només els autobusos podran accedir al vaixell.

Només es permetrà embarcar a qui viatge amb bitllet tancat, adquirit abans d'arribar a les instal·lacions portuàries. A més, s'exigirà el certificat de vacunació o bé una prova PCR feta amb un màxim de 72 hores abans d’embarcar.

A partir del dilluns 18 d'abril s'ampliarà l'embarcament als vehicles particulars en tots dos enllaços, mantenint les mateixes restriccions quant a venda de bitllets i mesures sanitàries.

Reobertura de fronteres

El calendari s'ha acordat aquest dilluns en una reunió entre representants de l'Autoritat Portuària de la Badia d'Algesires (APBA), que gestiona tots dos ports, les navilieres, les empreses de serveis i altres companyies del sector, a més de la Capitania Marítima.

Les línies de passatgers entre la Península i Tànger estan dos anys sense operar a causa del tancament de fronteres del Marroc. Això ha fet que el port de Tarifa continue tancat aquest temps, encara que sí que s'ha mantingut el trànsit de mercaderies entre Algesires i Tànger Med.

A més, l'enllaç marítim entre Algesires i Ceuta continua operant amb normalitat, a pesar que la frontera terrestre entre la ciutat autònoma i el Marroc roman tancada.

L'anunci arriba el mateix dia en què el Ministeri de l'Interior ha iniciat els preparatius per a l'operació Pas de l'Estret, que preveu mantindre les dates habituals, del 15 de juny al 15 de setembre.

També et pot interessar

stats