Polònia valora rebaixar la seua contribució a la Unió Europea pel cost dels refugiats

Les últimes dades disponibles, corresponents a 2020, indiquen que Polònia va aportar aleshores 4.881 milions d'euros a les arques comunitàries

Refugiats ucraïnesos arriben a Polònia
Refugiats ucraïnesos arriben a Polònia / Reuters

El govern polonés considera sol·licitar a la Comissió Europea suspendre temporalment la seua contribució al pressupost de la Unió Europea per a afrontar el cost d'acollir refugiats ucraïnesos.

En una roda de premsa celebrada a Varsòvia, el vicepresident polonés, Zbigniew Ziobro, ha explicat que hi ha, en una reunió de l'executiu, una petició per a "la suspensió total o parcial de la contribució polonesa al pressupost de la Unió Europea".

Segons Ziobro, que també ostenta el càrrec de ministre de Justícia, "això té a veure amb les despeses suportades [per Polònia] a causa de la guerra a Ucraïna i la crisi de refugiats".

Les últimes dades disponibles de la UE, corresponents a 2020, indiquen que Polònia va aportar 4.881 milions d'euros a les arques comunitàries aleshores.

Després d'afirmar que Polònia és el país del món que "brinda l'ajuda financera de major volum a Ucraïna, després dels Estats Units", el viceprimer ministre va declarar que tenen "dret a proposar que les declaracions de solidaritat no siguen només paraules, sinó que s'expressen en ajuda financera real i tangible". "No per a nosaltres, sinó per als refugiats", va concloure Ziobro.

També et pot interessar

stats