Polònia confirma la detenció del periodista espanyol Pablo González i l'acusa d'espiar per a Rússia

L'esposa del periodista, Ohiana Goiriena, denuncia que no s'ha pogut comunicar amb el seu marit tot i les gestions del consolat d'Espanya a Polònia

Ohiana Goiriena, esposa de Pablo González, mostra una fotografia del seu marit
Ohiana Goiriena, esposa de Pablo González, mostra una fotografia del seu marit / Vincent West (Reuters)

El portaveu del govern polonés, Stanislaw Zaryn, ha confirmat aquest divendres a l'agència de premsa polonesa Pap la detenció del periodista i politòleg espanyol Pablo González, al qual s'acusa d'espiar per a Rússia.

"L'home va ser identificat com un agent de la Direcció Principal d'Intel·ligència de l'Estat Major General de la Federació Russa (GRU)", ha afirmat Zaryn.

El comunicat afig que González "va dur a terme activitats per a Rússia mentre aprofitava el seu estatus periodístic. Això li va permetre moure's lliurement per Europa i altres països del món, incloent-hi zones afectades per conflictes armats i àrees de tensió política".

L'esposa del periodista, Ohiana Goiriena, ha indicat que l'advocat del seu marit s'ha posat en contacte amb el consolat d'Espanya a Polònia i ha intentat fer gestions per a poder estar amb ell, però els tràmits "van a poc a poc" i encara no s'han pogut comunicar amb González.

Goiriena ha explicat que la parella, amb qui té tres fills, "va nàixer a Rússia", té família allí, on viu el seu pare. L'esposa també ha narrat que fa "tres o quatre setmanes" el periodista va estar "retingut durant tres hores" a Ucraïna". "El van convidar a anar-se'n del país en quatre o cinc dies. Va ser una invitació verbal, no formal, no va tindre cap orde per escrit", ha puntualitzat.

També et pot interessar

stats