Polònia anuncia un mur fronterer amb Bielorússia contra la "guerra migratòria"

Lituània i Letònia també han denunciat l'actual crisi a les fronteres amb Bielorússia impulsada pel seu president, Aleksandr Lukaixenko 

Els serveis polonesos han tendit filferro de pues en el tram de 100 kilòmetresde la frontera entre Polònia i Bielorússia
Els serveis polonesos han estés filferro de punxes en el tram de 100 km de la frontera amb Bielorússia / Artur Reszko (Efe)

Polònia construirà una tanca de dos metres i mig d'altura al llarg de la seua frontera amb Bielorússia per a frenar l'arribada de migrants irregulars que la travessen per a entrar a Europa. El govern polonés ha anunciat que alçarà un mur per a frenar el que qualifica de "guerra migratòria" impulsada pel seu president, Aleksandr Lukaixenko.

Així ho ha afirmat el ministre de Defensa polonés, Mariusz Blaszczak, que destinarà mil soldats més per a reforçar la Guàrdia Fronterera i frenar el flux d'immigració irregular. A més, l'executiu polonés ha reformat la seua llei d'estrangeria per a poder accelerar els tràmits d'expulsió d'immigrants irregulars. Lituània i Letònia també han denunciat de manera conjunta amb Polònia l'actual crisi migratòria a les fronteres amb Bielorússia.

Segons les dades de la guàrdia fronterera polonesa, des de principis d'agost unes 2.100 persones han intentat travessar il·legalment la frontera amb Polònia des de Bielorússia, mentre que l'any passat només van ser 120. Només diumenge passat es van detectar 84 intents de passar irregularment a Polònia en aqueix punt i s'hi va detindre a quatre iraquians, tres afganesos, tres sirians i dos iemenites.

4.000 migrants irrregulars

L'onada de migrants irregulars a la frontera polonesa és un reflex de la situació que es viu a la frontera entre Lituània i Bielorússia, on es calcula que han arribat unes 4.000 persones en els últims mesos.

Vílnius acusa Minsk de traslladar immigrants de Síria i l'Iraq cap a la frontera i d'utilitzar la immigració il·legal com a "arma política". El cas d'un grup de fins a 30 persones que romanen acampades a la intempèrie des de fa 15 dies a l'àrea d'Usnarz Górny, en territori bielorús i a pocs metres de la frontera polonesa, s'ha convertit en un símbol d'aquesta situació.

També et pot interessar

stats