Dos policies morts en l'assalt a un furgó penitenciari a França

Quatre homes armats han alliberat un criminal quan tornava a la presó després d'haver declarat als jutjats

Durant l'assalt, dos policies han mort tirotejats i tres han resultats ferits

Les càmeres d'un peatge d'autopista a una hora de París han gravat l'assalt a un furgó penitenciari, en què quatre homes armats han alliberat un criminal que tornava a la presó després d'haver declarat als jutjats. Dos policies han mort tirotejats i tres han resultat ferits. El govern francés ha posat en marxa una gran operació policial per a trobar els assaltants i el criminal alliberat.

El pres alliberat és Mohamed Amra, un home de trenta anys conegut com La Mouche, 'La Mosca'. Cap d'una banda de narcotraficants, el van condemnar per robatori la setmana passada i el processaren per homicidi. A més, segons la premsa francesa, Amra també estaria darrere de l'intent d'assassinar un narco francés que va tindre lloc a Marbella l'estiu passat. El succés ha commocionat França per la violència de l'atac, una classe d'assalt que va ser més comuna en els anys setanta i huitanta, i que ara havia caigut en l'oblit. "És un xoc per a tots nosaltres", ha publicat el president Emmanuel Macron en la xarxa social X.

El dispositiu policial actiu té més de 200 policies per a "detindre els autors d'este crim repugnant", en paraules del ministre de l'Interior francés. De moment, han trobat cremat un dels cotxes on els assaltants han fugit. L'Assemblea Nacional ha guardat un minut de silenci i el primer ministre, Gabriel Attal, ha dit que els autors "ho pagaran".

També et pot interessar

stats