La policia se subleva contra Evo Morales

Es tracta de la pitjor crisi en els més de tretze anys que el president porta en el poder.

Policia boliviana amotinada
Policia boliviana amotinada / Martín Alipaz (Efe)

Unitats policials de diversos regiments de Cochabamba, Beni i Santa Cruz s'han amotinat aquest divendres contra el president de Bolívia, Evo Morales.

Aquesta revolta ha desencadenat la pitjor crisi en els més de tretze anys d'Evo Morals en el poder, i deixa el mandatari cada vegada més acorralat davant dels intents perquè renuncie.

La policia boliviana ha passat d'estar qüestionada per no actuar davant de la convulsió que travessa el país després de les eleccions del 20 d'octubre, a posar-se al costat del poble, com li pregava bona part de la societat.

Milers de bolivians i bolivianes s'han concentrat davant de comissaries policials i casernes militars. Al crit de "policia, amic, el poble està amb tu", s'han posat al costat dels amotinats i han convidat, sense èxit, els militars a unir-s'hi.

Aquesta ha sigut la primera nit en tres dies sense xocs entre manifestants i policies al voltant de la seu de l'executiu.

Morales ho qualifica de colp d'estat

Morales ha cridat els bolivians a defendre la democràcia davant el que ha qualificat com un intent de colp d'estat contra l'orde constitucional.

“Germanes i germans, la nostra democràcia està en risc pel colp d'estat que han posat en marxa grups violents que atempten contra l'orde constitucional”, ha escrit en Twitter.

Evo Morales ha denunciat davant de la comunitat internacional el que considera un “atemptat contra l'estat de dret”. A més, ha assegurat que “la unitat del poble serà la garantia per al benestar de la pàtria i la pau social”.

També et pot interessar

stats