La policia mata a París un home que els amenaçava amb un ganivet

Les autoritats descarten motivació terrorista en l'incident ocorregut en l'estació del Nord de la ciutat, que ha alterat el trànsit ferroviari 

Cordó de seguretat policial en l'Estació del Nord de París, moments després de l'incident
Cordó de seguretat policial en l'estació del Nord de París, moments després de l'incident / Benoit Tessier (Reuters)

Dos agents de policia han mort a tirs aquest dilluns un home que els amenaçava amb un ganivet llarg en l'estació del Nord de París. El perfil de la víctima, segons han indicat les autoritats, no es correspon amb el d'un terrorista.

Els fets han passat cap a les set del matí en l'estació amb més tràfec de tota França, quan el sospitós s'ha dirigit "amenaçador" amb una arma blanca, que tenia una fulla de 35 centímetres de llarg contra els agents, ha explicat a Efe una portaveu de la Prefectura de Policia. Els agents han fet ús de les armes de servei durant l'incident i cap d'ells n'ha resultat ferit. 

El secretari d'Estat de Transports, Jean-Baptiste Djebbari, ha confirmat en l'emissora de ràdio RMC que l'agressor ha mort en la mateixa estació. Segons ha relatat, l'individu tenia antecedents policials per vagabundejar per l'estació i "a priori" es descarta una motivació terrorista en la seua actuació. Les preocupacions pel crim violent i el terrorisme estan entre les principals inquietuds de la ciutadania francesa, que es prepara per a anar a votar per a les eleccions presidencials d'abril.

El ministre francés de l'Interior, Gérald Darmanin, ha afirmat en el seu compte de Twitter que en recórrer a les seues armes els agents van descartar qualsevol perill "per a ells i per als viatgers".

L'estació del Nord és una de les estacions ferroviàries més grans d'Europa i acull serveis de trens internacionals que connecten amb la Gran Bretanya i Bèlgica. El secretari d'Estat de Transports ha explicat que l'incident ha causat grans interrupcions de trànsit dilluns al matí.

També et pot interessar

stats