La policia investiga com un acte terrorista l'assassinat del diputat britànic

David Amess va morir després de ser apunyalat en una trobada amb votants en una església metodista a Leigh-on-Sea (Anglaterra)

El diputat assassinat, David Amess, en una foto d'arxiu
El diputat assassinat, David Amess, en una foto d'arxiu

La Policia Metropolitana de Londres investiga com un "acte terrorista" l'assassinat del diputat conservador britànic David Amess, de 69 anys, aquest divendres a la localitat de Leigh-on-Sea, segons ha informat en Twitter.

Amess va morir després de ser apunyalat durant una trobada amb electors de la seua circumscripció a l'est d'Anglaterra. A la mateixa escena del crim, l'interior d'una església metodista de la localitat costanera de Leighton-on-Sea, va ser arrestat un home de 25 anys que es troba detingut en una comissaria de policia d'Essex.

"Es creu que va actuar sol i no busquem ningú més en relació amb aquest acte en aquest moment. No obstant això, continuen les investigacions per a aclarir-ne les circumstàncies", informa la nota policial.

Tots els partits han expressat la consternació davant el crim. El primer ministre britànic, Boris Johnson, ha recordat el seu company de partit com "una de les persones més amables, bondadoses i gentils de la política".

Per part seua, la ministra britànica de l'Interior, Priti Patel, ha ordenat que es revisen les mesures de seguretat de tots els diputats, que al Regne Unit acostumen a organitzar esdeveniments públics els divendres.

Amess, integrat en l'ala dretana del Partit Conservador, va ser un dels defensors del Brexit abans del referèndum de 2016.

També et pot interessar

stats