La policia de Hong Kong dissuadeix les protestes amb canons d’aigua i un tir a l’aire

L’autoritat hospitalària ha atés almenys deu persones als hospitals públics, dues de les quals es troben “en condicions serioses”.

Manifestants amb màscares de gas durant la manifestació en Tsuen Wan, a Hong Kong
Manifestants amb màscares de gas durant la manifestació en Tsuen Wan, a Hong Kong / Roman Pilipey (Efe)

Per primera vegada des que van començar les marxes prodemocràcia ara fa tres mesos, la policia de Hong Kong ha tractat de dispersar les manifestacions violentes amb un tir a l’aire i el llançament de canons d’aigua i gas lacrimogen.

Segons la versió de la policia, un agent ha fet ús de l’arma en veure la seua vida amenaçada quan, després de la marxa pacífica, un grup de manifestants començava a alçar barricades improvisades, a més de tirar rajoles i bombes de gasolina. “Envoltats, sota atac i veient les seues vides amenaçades, sis agents van traure la pistola mentre feien advertiments als manifestants”, ha indicat la policia en un comunicat. Aquest tipus de tracte entre policia i activistes és cada vegada més freqüent, a mesura que les protestes es tornen més violentes.

Un total de 29 persones han sigut detingudes, acusades de reunió il·legal, possessió d’armes i agressió a agents de policia. L’autoritat hospitalària ha atés almenys deu persones als hospitals públics, dues de les quals es troben “en condicions serioses”.

Les multitudinàries protestes, que estan suposant la crisi política més gran en dècades per a aquesta metròpoli, mostraven en els inicis el rebuig de la ciutadana a un projecte de llei sobre extradició. Aquesta mesura permetria l’enviament de sospitosos a jurisdiccions sense acords previs com ara la Xina continental, una mesura considerada com la fi de les garanties judicials. Però, en les últimes setmanes, les manifestacions han evolucionat cap a demandes més àmplies sobre els mecanismes democràtics de Hong Kong, a més de la repulsa cap a la creixent influència de Pequín en els assumptes locals.

També et pot interessar

stats