La policia britànica podria haver trobat els autors de l'enverinament de l'exespia rus

Els detinguts podrien haver enverinat també la parella britànica fa unes setmanes.

Facundo Arrizabalaga
Facundo Arrizabalaga / Efe

Segons la premsa britànica, la policia del país ha identificat alguns sospitosos, de nacionalitat russa, per l'atac amb l'agent nerviós Novichok a l'exespia Serguei Skripal  i la seua filla Iúlia. Els dos van resultar intoxicats amb aquest gas nerviós el passat 4 de març a la localitat anglesa de Salisbury, en un atac que el govern britànic va atribuir al Kremlin. 

Segons les publicacions, els investigadors han identificat els possibles responsables per mitjà de les càmeres de seguretat, gràcies a les quals es van poder comparar les imatges de les persones que entraren en el Regne Unit per aquelles dates.  La policia britànica no ha confirmat la informació i no té previst publicar cap tipus de comunicat. 

La suposada identificació dels sospitosos es produeix tres setmanes després que dues persones més hagen sigut enverinades amb el mateix agent nerviós de fabricació russa. Els britànics Dawn Sturgess i Charlie Rowley  van entrar en contacte amb l'agent nerviós a través d'una botella de perfum intoxicada amb Novichok. Sturgess va morir uns dies després, i la parella continua ingressada a l'hospital en estat greu. 

La principal línia d'investigació relaciona els dos casos, tot i que la policia britànica ha assegurat que el cas podria continuar obert durant mesos perquè es tracta d'un dels més “complexos i difícils” que han tingut mai.

També et pot interessar

stats