La policia assalta la Universitat Politècnica de Hong Kong

Hi ha diversos ferits i detinguts a la Universitat Politècnica de la ciutat.

VÍDEO | La policia assalta la Universitat Politècnica de Hong Kong

La policia de Hong Kong ha assaltat la seu de la Universitat Politècnica, ocupada des de fa dies pels manifestants, que han respost botant foc a l'accés principal del campus.

Els agents han entrat en el recinte universitari cap a les cinc i mitja de la matinada (hora local) i han començat a fer detencions després de reduir els estudiants. La cadena pública RTHK ha informat que testimonis asseguren que els agents han pegat puntades a alguns dels manifestants quan estaven ja en terra. L'operació s'ha saldat amb diversos ferits i un grup de manifestants detingut, encara que no s'han donat dades sobre la xifra exacta.

Tot i que el rector de la universitat havia anunciat un acord amb la policia per a una treva, les forces de seguretat han llançat gasos lacrimògens contra els manifestants que es trobaven allà, que hores abans els havien rebut amb còctels Molotov i que havia causat un gran foc a la zona on havien construït barricades.

La policia nega que s'haja dut a terme una "batuda" sinó que ha sigut una "operació de dispersió", però admet que un agent ha disparat foc real fins a tres vegades, però sense causar cap víctima.

La prohibició de l'ús de màscares és anticonstitucional

D'altra banda, el Tribunal Superior de Justícia de Hong Kong ha determinat que la llei impulsada pel govern de la ciutat que prohibia les màscares en les protestes és anticonstitucional. Segons aquest organisme, va en contra de la Llei Bàsica, la carta magna d'aquesta ciutat semiautònoma xinesa.

La llei encara no ha sigut invalidada, i està prevista una audiència aquest dimecres per a dilucidar la sentència. Aquesta norma considera delicte l'ús de màscares en les manifestacions sota penes de fins d'un any de presó i multes de fins a 25.000 dòlars hongkonguesos (2.886,85 euros).

També et pot interessar

stats