La policia alemanya deté el presumpte assassí de la periodista búlgara Viktoria Marinova

L'ADN del detingut coincideix amb les mostres recollides al lloc dels fets.

Milers de persones participen en una protesta per la violació i assassinat de la periodista búlgara Viktoria Marinova a Sofía (Bulgària)
Milers de persones participen en una protesta per la violació i assassinat de la periodista búlgara Viktoria Marinova a Sofía (Bulgària) / Vassil Donev (Efe)

Segons la informació publicada per mitjans de comunicació búlgars, la policia alemanya ha detingut un home com a sospitós de l'assassinat de la periodista búlgara Viktoria Marinova.

La cadena local Nova TV i l'emissora estatal BNR coincideixen a dir que la detenció de l'home, de nacionalitat búlgara, es va produir en la localitat alemanya de Stade, a uns 45 quilòmetres a l'oest d'Hamburg. Nova TV assegura que l'ADN pres per la policia alemanya al sospitós correspon a cent per cent amb el material genètic trobat en el lloc de l'assassinat de la periodista al nord de Bulgària i assenyala que l'home hauria reconegut el crim. La policia va trobar algunes pertinences de la víctima en casa del presumpte assassí.

El ministre d'Interior búlgar, Mladen Marinov, va declarar a la premsa de Sofia que el detingut ha sigut identificat com un resident de Ruse nascut en 1997, i que hauria fugit cap a Alemanya -on sembla que viu sa mare- després de la violació i l'assassinat de la jove , presentadora en la televisió privada local TVN. La víctima presentava un programa d'investigació i en l'última emissió, el 30 de setembre, tractava un tema de corrupció amb diners de la Unió Europea a Bulgària. Segons fonts policials, podria ser el mòbil del crim.

A més, també han detingut a Bulgària l'esposa i una tia del sospitós. El primer ministre búlgar, el populista conservador Boiko Boríssov, té previst comparéixer aquest matí davant la premsa per a oferir més detalls del cas. Ahir, les autoritats búlgares van posar en llibertat l'home de 27 que havien detingut com a possible autor dels fets.

També et pot interessar

stats