La policia alemanya deté mig centenar de neonazis armats que volien atacar migrants en la frontera amb Polònia

Portaven matxets, porres i gasos lacrimògens per a impedir-los l'entrada a través de Guben, un dels punts calents en la ruta migratòria de Bielorússia

Un agent de policia en el pas fronterer de Guben, a Alemanya
Un agent de policia en el pas fronterer de Guben, a Alemanya / Michele Tantussi (Reuters)

La policia alemanya ha impedit aquest diumenge que actuara un grup d'extrema dreta que volia atacar persones migrants en la frontera amb Polònia per a impedir-los l'entrada al país germànic, segons ha informat el cos i arreplega el diari Der Spiegel. Els sospitosos, vora mig centenar persones, estaven armats amb esprais lacrimògens, matxets, baionetes i diverses porres.

El grup impulsor de l'acció s'anomena El III camí, un partit d'ultradreta presumptament vinculat amb col·lectius neonazis que ha demanat els seus simpatitzants "passar a l'acció" i detindre la immigració als voltants de la localitat fronterera de Guben. És un punt calent en la ruta migratòria de Bielorússia, en què la policia alemanya ha detectat vora 1.900 migrants irregulars només en les primeres tres setmanes d'octubre.

Les autoritats de l'estat de Brandenburg van descobrir els neonazis mentre es dirigien cap a la zona. Molts portaven armes en el moment de la detenció i això va motivar que saltaren les alarmes. Se'ls van confiscar les armes, i als individus, procedents de diferents punts d'Alemanya, se'ls va convidats a anar-se'n de la zona entre la nit de dissabte i les primeres hores del matí de diumenge, ha explicat la policia.

La tensió a la zona s'ha incrementat després que Bielorússia va decidir obrir les seues fronteres per a pressionar la Unió Europea. Els països pels quals transiten les rutes migratòries han viscut un auge de l'extremisme i el racisme. Per a contrarestar aquest sentiment neonazi, un grup de vora 120 persones es va concentrar aquest dissabte a Guben amb l'objectiu de custodiar la frontera i protestar per les accions de la ultradreta.

A més, la policia ha enviat 800 agents addicionals a la frontera amb Polònia per a patrullar la zona i reforçar la seguretat. "Centenars d'agents són allí de servei dia i nit. Si és necessari, estic preparat per a enviar encara més reforços", ha assenyalat el ministre de l'Interior, Horst Seehofer, en declaracions al periòdic Bild am Sonntag. Des de principi d'any s'han produït 6.162 ingressos no autoritzats des de Polònia, segons Seehofer, que ha defensat mantindre la frontera oberta encara que es podria estudiar establir-hi controls.

També et pot interessar

stats