Polèmica a Itàlia per una sentència que considera que palpar les natges deu segons no és delicte

L’home denunciat per haver tocat una menor ha sigut absolt en considerar el tribunal que la seua intenció no era concupiscent

Un home palla les natges a una dona en un vídeo denunciant la polèmica sentència
Un home palla les natges a una dona en un vídeo denunciant la polèmica sentència / À Punt NTC

Un tribunal de Roma ha absolt el conserge d'un institut de la capital acusat de palpar les natges d'una alumna en considerar que fer-ho durant menys de deu segons no és delicte, cosa que ha provocat gran polèmica, especialment en les xarxes socials.

Els fets van ocórrer l'abril del 2022, quan un conserge de l'institut de secundària Roberto Rossellini de Roma va palpar les natges a una alumna de dèsset anys mentre pujaven unes escales. La menor el va denunciar per abús sexual.

No obstant això, la cinquena secció penal del tribunal romà ha absolt l'home, segons va avançar el diari Il Corriere della Sera. El tribunal al·lega que el palpeig va durar entre "cinc i deu segons", no va ser fruit de la insistència i va ser quasi "un frec" sense intenció "concupiscent". La sentència ha generat debat i una tendència viral en xarxes com TikTok o Instagram, on usuàries italianes s'estan gravant tocant-se els pits o les natges durant deu segons per a demostrar el que dona de si aquest temps.

La Xarxa d'Estudiants de Secundària de la regió del Laci s'han manifestat davant de l'institut i, en un comunicat, han reivindicat que “no es tracta d'una broma” i han qualificat d’”inacceptable” el fet que ni tan sols a les escoles poden sentir-se protegides. També s'han sumat a les protestes un grup de diputades de l'opositor Partit Demòcrata (PD), que han apreciat la mobilització en les xarxes de les estudiants i han apostat per “educar en igualtat” els treballadors per a “traure a Itàlia de l'edat mitjana cultural”.

Així mateix, s'ha llançat una recollida de firmes a través de la plataforma Change.org per a demanar la revisió de la sentència i que ja suma quasi 40.000 suports. En la petició s'afirma que l'home, de 66 anys, va arribar fins i tot a ficar les mans per davall de la roba interior de la menor.

També et pot interessar

stats