La població libanesa culpa la classe política de la magnitud de l’explosió a Beirut

La xifra oficial de víctimes és de 154, però els equips de rescat encara busquen desenes de persones davall les runes.

La ciutadania libanesa neteja la zona del port, destrossada per l'explosió
La ciutadania libanesa neteja la zona del port, destrossada per l'explosió / Hannah McKay (Reuters)

Al Líban creix la indignació entre la ciutadania a mesura que pren consciència del colossal dany causat per l'explosió de dimarts. La població culpa la classe política de la deixadesa que, en última instància, va fer possible que explotara el nitrat d'amoni. Aquest producte tenia com a destinació Àfrica, però per problemes legals amb l'armador el van descarregar al port de Beirut, on ningú l'havia retirat en sis anys.

Aquest dijous, la ministra de Justícia libanesa ha sigut escridassada al carrer i, fins i tot, li han llançat botelles d'aigua. A més, desenes de persones s'han manifestat davant del Parlament contra la corrupció i contra la classe política, i han exigit responsabilitats per la catàstrofe que ha assolat el país.

El Líban ja vivia una situació crítica abans de l'explosió del port, amb una crisi socioeconòmica que es va agreujar amb l’arribada de la pandèmia.

A dia de hui la xifra de víctimes mortals arriba ja a les 154 i la de ferides a 5.000, però els equips de rescat encara busquen desenes de persones, sobretot treballadors portuaris, que ningú ha tornat a veure des de dimarts.

També et pot interessar