Plou per primera vegada a les zones més altes de Groenlàndia des que es tenen registres

Es tracta d'un altre signe alarmant de l'augment de la temperatura del planeta

Pluja a Groenlàndia

Arriben notícies molt preocupants des de Groenlàndia. Les precipitacions en forma de pluja han substituït la neu per primera vegada des que es tenen registres en el punt més alt del casquet glacial de l'illa, situat a 3.216 metres d'altitud. Els científics consideren que aquest és un altre signe alarmant de l'augment de la temperatura del planeta.

La insòlita pluja va ser registrada el 14 d'agost, dia en què la temperatura de l'aire també va superar el punt de congelació durant nou hores. Segons el Centre de Dades Nacional sobre Neu i Gel dels Estats Units (Nsidc), des que es va començar a monitorar aquest punt del planeta el 1987 no s'havia detectat cap precipitació en forma líquida. Pel que fa a les temperatures, és la tercera vegada en menys d'una dècada que estan per damunt del punt de congelació.

Walt Meier, investigador de l'Nsidc, ha explicat que els canvis de pocs graus en la temperatura de les latituds mitjanes poden passar més desapercebuts, però la diferència de passar de sota zero a per damunt de zero a l'oceà Àrtic "és la diferència entre "nadar o patinar sobre gel". Meier indica que aquests canvis poden tenir conseqüències greus, com les que s'estan veient de manera més freqüent en latituds mitjanes, com ara més incendis i més onades de calor.

També et pot interessar

stats