El Perú legalitza el cultiu associatiu de cànnabis medicinal

La llei crearà un registre oficial del cultiu, processament, transport i emmagatzematge de marihuana

Planta de cannabis
Planta de cànnabis / Jorge Ramírez Portela (Europa Press)

El Congrés del Perú ha aprovat aquest diumenge una llei que permet el cultiu associatiu de cànnabis medicinal i la producció dels seus derivats, a petició de pacients i familiars. Les associacions s'hauran d'inscriure en el Registre Nacional de Pacients Usuaris de Cànnabis per a poder cultivar, processar, transportar i emmagatzemar aquesta planta i els seus derivats amb finalitats únicament terapèutiques.

La marihuana medicinal i els seus derivats, com l'oli de cànnabis, eren legals des del 2017, però l'accés als productes continuava sent difícil per als pacients perquè molt poques farmàcies els comercialitzaven. Ara els mateixos pacients podran conrear plantes i produir els seus derivats medicinals.

Les llicències seran lliurades pel Ministeri de Salut, mentre que la Direcció Antidroga de la Policia Nacional del Perú elaborarà un protocol de seguretat, amb l'objectiu de garantir la "intangibilitat física" del cànnabis i els seus derivats per a ús medicinal i terapèutic, així com del producte acabat.

També et pot interessar

stats