El Perú es converteix en el país del món amb la taxa més alta de mortalitat per Covid-19

Un nou informe ha elevat el nombre de víctimes a quasi el triple: de 69.000 a 180.000, amb una taxa de 551 morts per cada 100.000 habitants

Una resident rep la vacuna Pfizer en la comunitat de Santa María de Ojial, a Iquitos, el Perú
Una resident rep la vacuna de Pfizer en la comunitat de Santa María de Ojeal, a Iquitos, el Perú / Reuters

El Perú es converteix en el país del món amb la taxa de mortalitat per Covid més alta després d'actualitzar les estadístiques. Amb la intenció d'aclarir l'abast real de la pandèmia, el govern va encarregar un informe a les autoritats sanitàries, una comissió formada per experts del país i organitzacions internacionals, que han elevat el nombre de víctimes mortals a quasi el triple: de 69.000 a 180.000.

Amb aquestes xifres, 111.000 nous morts, passa del lloc 13 en el rànquing de decessos al primer del món. Un rècord que el Perú ja va ostentar l'agost de l'any passat, durant la primera onada de contagis. En concret, la taxa de mortalitat del coronavirus al país sud-americà es va situar en 551 morts per cada 100.000 habitants, superant així la de països com Hongria i la República Txeca, que a principis de maig encapçalaven el rànquing mundial, amb unes taxes de 304 i 283 decessos per cada 100.000 habitants, respectivament.

La rectificació de les autoritats peruanes arriba després de les recomanacions del grup de treball conformat per membres de la societat civil i funcionaris del sector salut, que va considerar nous criteris per a la identificació de casos de Covid-19 i va crear una nova eina per a fer-ne el recompte.

Una vegada presentat l'informe, el titular de la cartera de Salut, Óscar Ugarte, va ratificar el compromís del govern transitori de Francisco Sagasti d'assumir la "guia d'acció immediata" recomanada pel comité d'experts, així com usar la nova metodologia.

El Perú rebrà aquesta setmana 2,7 milions de vacunes

La ciutadania acusa el govern de mala gestió i el país acumula una taxa desoladora. La campanya de vacunació només ha arribat al 5% de la població, mentre que el país està immers en plena campanya per a les eleccions presidencials d'aquest diumenge.

El Perú rebrà durant aquesta setmana més de 2,7 milions de vacunes contra la Covid-19, el lot més gran que ha arribat al país fins al moment, segons ha informat el ministre de Salut, Óscar Ugarte. El ministre ha precisat que entre el 29 de maig i el 5 de juny es tindrà al país aquest gran lot de vacunes, en diferents lliuraments, dels laboratoris Pfizer, AstraZeneca i Sinopharm.

També et pot interessar

stats