El personal mèdic eleva a 101 el nombre de morts per la repressió al Sudan

Els militars van irrompre a tirs el passat dilluns en l'acampada opositora del centre de Khartum.

Reuters
Reuters

El Comité Central de Metges del Sudan ha elevat aquest dimecres a 101 el nombre de morts per la repressió violenta de les manifestacions al Sudan que va començar el passat dilluns.

El sindicat mèdic ha afirmat en un comunicat que 40 cossos han sigut trets del riu Nil per una milícia lleial al govern militar, que se sumen a altres 61 morts comptabilitzats des de l’inici de les manifestacions. Els metges han acusat la milícia yanyauid, lleial a les autoritats de Khartum, d'haver tret els cossos del riu i de portar-los a un lloc desconegut.

No obstant això, el comité ha advertit que aquestes dades no són completes per les restriccions que estan posant les forces de seguretat al seu treball.

Els militars, que ostenten el poder des del derrocament d'Omar al Bashir el passat 11 d'abril, van irrompre a tirs en el matí del dilluns en l'acampada opositora del centre de Khartum, que es mantenia des de feia dos mesos i atreia milers de persones tots els dies per a protestar contra la junta militar.

L'acampada, epicentre de la revolució que va portar al derrocament d'al Bashir, va ser destruïda per complet pels militars, segons ha denunciat l'oposició. Després de l'assalt, els militars van tallar tant internet com l'emissió de totes les cadenes de ràdio de la capital.

Els manifestants han col·locat barricades a les principals avingudes de Khartum i les forces de seguretat han tractat de desmuntar-les en alguns punts de la ciutat.

També et pot interessar

stats