El Perseverance arriba amb èxit a la superfície de Mart

La NASA busca en aquesta missió descobrir signes de vida en el passat al planeta veí.

VÍDEO | El Perseverance arriba amb èxit a la superfície de Mart

El vehicle Perseverance ha aterrat a Mart després de superar amb èxit els "set minuts de terror" que han implicat travessar la prima atmosfera del planeta roig i descendir fins a fer l'amartatge a la superfície rocosa del cràter Jezero.

El rover ha fet l'amartatge sobre les 20.56 GMT, segons la NASA, i es converteix en el cinqué d'aquests vehicles que explora el planeta veí, en aquest cas amb la meta de descobrir signes de vida en el passat.

El Perseverance, de sis rodes, vora 3 metres de llarg i de 1.025 quilograms, buscarà a Mart senyals de vida microbiana passada i recollirà mostres selectes de roques i sediments per al seu enviament futur a la Terra.

El Perseverance porta dos micròfons, que per primera vegada captaran el so de Mart, i un helicòpter de quatre potes i menys de 2 quilos de pes, l'Ingenuity Mars, que intentarà dur a terme el primer vol controlat i amb motor en un altre planeta.

El rover catalogarà la geologia i el clima de Mart i, per a això, transporta trepants que perforaran les pedres per a extraure en uns tubs de la grandària d'un cigar una trentena de mostres, que espera poder dur de tornada a la Terra.

Primera imatge del Perseverance en aterrar a Mart / NASA

Primera imatge del Perseverance en aterrar a Mart / NASA

També et pot interessar

stats