El periodista rus suposadament assassinat reapareix a Ucraïna

Arkadi Babtxenko, crític amb el Kremlin, assegura que ha estat col·laborant per a evitar un atemptat contra la seua vida.

El periodista Arkadi Babtxenko (dreta), amb el fiscal general i el cap dels serveis de seguretat d'Ucraïna
El periodista Arkadi Babtxenko (dreta), amb el fiscal general i el cap dels serveis de seguretat d'Ucraïna / Valentyn Ogirenko (Reuters)

El periodista rus Arkadi Babtxenko, a qui havien donat per mort, ha reaparegut en una roda de premsa a Kíev acompanyat del fiscal general i el cap dels serveis de seguretat (SBU) d'Ucraïna. "Encara estic viu, s'han quedat amb les ganes", ha dit Babtxenko. 

Segons la versió d'aquest informador, crític amb les polítiques del Kremlin a Síria i Ucraïna, durant els últims dos mesos ha col·laborat en una operació per a evitar un atemptat dels serveis secrets russos contra la seua vida. 

"M'agradaria informar que fa tres hores hem detingut l'organitzador d'aquest crim a Kíev", ha informat Vasil Hritsak, cap de l'SBU. "La investigació està oberta i estan fent escorcolls en diversos llocs", ha afegit. 

Les mateixes autoritats ucraïneses informaren dimarts que Babtxenko havia mort assassinat a tirs a Kíev poc després d'eixir de casa i la seua dona havia trobat el cadàver enmig d'un toll de sang. 

El suposat assassinat havia disparat la tensió entre Rússia i Ucraïna i havia generat una gran quantitat de condemnes als Estats Units i la Unió Europea. Els companys de professió fins i tot li havien retut homenatges.

"Voldria demanar disculpes pel que m'ha tocat fer", ha assegurat Babtxenko, "no hi havia una altra opció". En especial, ha demanat disculpes a la seua dona, per "l'infern que s'ha vist obligada a passar". 

Rússia denuncia que és un acte de propaganda

Babtxenko va fugir de Rússia el febrer del 2017 després que ell i la seua família reberen amenaces. 

El president d'Ucraïna, Petrò Poroixenko, ha anunciat que el seu país proporcionarà protecció al periodista i la seua família després de descobrir-se el suposat complot per a assassinar-lo. 

El ministre d'Afers Exteriors rus, Serguei Lavrov, ha celebrat que Babtxenko estiga viu però ha denunciat que Ucraïna ha utilitzat la seua història per a fer propaganda antirussa. 

També et pot interessar

stats