El "període de refredament" fa baixar un 43% els divorcis a la Xina

La prerrogativa legal manté el matrimoni si la petició de divorci no es confirma en els trenta dies posteriors a la sol·licitud

Recreació d'un divorci en una imatge d'arxiu
Recreació d'un divorci en una imatge d'arxiu / Shutterstock

La xifra de divorcis a la Xina va caure un 43% el 2021, quan s'ha activat l'anomenat "període de refredament", que manté vigent el matrimoni si la parella no demana un certificat de divorci en els trenta dies posteriors a la primera sol·licitud. Així i tot, 2,13 milions de parelles van trencar la relació al país, segons dades del Ministeri d'Afers Civils.

Experts en demografia, com el director de l'Institut d'Investigació de Desenvolupament de Població de Canton (regió sud-est), Dong Yuzheng, expliquen que abans d'aquesta quarantena "alguns divorcis eren impulsius i per assumptes trivials entre parelles que no sabien comunicar-se", mentre el nou període de reflexió els ha proporcionat temps per a "reflexionar i recuperar la calma".

No obstant això, assenyala altres factors que també han contribuït a retallar la xifra de divorcis, com la disminució del nombre de persones casades, la pandèmia o les mesures que han pres algunes ciutats contra els falsos divorcis amb què les parelles esquivaven les polítiques de restricció per a la compra d'immobles.

El matrimoni és un assumpte d'estat a la Xina, un país amb 200 milions d'adults solters sobre una població que supera els 1.000 milions i que veu amb preocupació la renovació demogràfica tot i la nova permissivitat del govern, que permet a les parelles tindre tres fills.

També et pot interessar

stats