Pequín assegura que el nou brot de coronavirus “està controlat”

L’OMS alerta que països com els Estats Units, el Brasil, Mèxic o el Perú mantenen les persistents corbes a l’alça en nous contagis.

Personal sanitari fa proves als residents a Pequín aquest dijous
Personal sanitari fa proves als residents a Pequín aquest dijous / Stringer (Efe)

Les autoritats sanitàries de Pequín han assegurat que el nou brot de coronavirus “està controlat” i que la corba de contagis “s’anirà aplanant a poc a poc”. La capital xinesa va elevar el passat dimarts el nivell de resposta a emergències en un intent de frenar la propagació massiva del brot detectat dijous passat en el mercat majorista de Xinfadi, que deixa fins ara 183 casos confirmats.

La Comissió Nacional de Salut ha informat de 32 noves infeccions en l’última jornada, 25 d’elles a Pequín, arran del brot detectat en el principal mercat de la capital. La ciutat ha posat en marxa mesures extraordinàries i, des del primer dia que es va detectar, està fent proves als empleats de tots els restaurants, universitats i mercats.

El cap d’epidemiologia del Centre per al Control i la Prevenció de Malalties, Wu Zunyou, ha apuntat que aquest tipus de brots eren d’esperar i que podrien haver aparegut en qualsevol part, però afortunadament “Pequín va actuar ràpidament per a minimitzar-lo”. Amb l’estat de confinament parcial implantat a la ciutat, les comunitats de veïns han tornat a comprovar la identitat i l’estat de salut dels residents i a prendre’ls la temperatura. També s’han suspés els vols interprovincials i totes les classes presencials en educació primària, secundària i superior, i s’aconsella treballar des de casa. Mentrestant, les comunitats en àrees de risc “alt” han quedat segellades i no es permet que ningú n’isca.

L’OMS alerta de les persistents corbes a l’alça a Amèrica

L’Organització Mundial de la Salut (OMS) segueix molt de prop el desenvolupament de la pandèmia a Amèrica i, en les últimes hores, ha evidenciat que les corbes epidemiològiques en alguns dels principals països del continent, en comptes d’aplanar-se, tendeixen a la vertical, tant en els nous casos com en la xifra de víctimes mortals.

El Brasil ha sumat entre dimecres i el dijous vora 35.000 casos i 1.300 defuncions, mentre que als Estats Units han sigut quasi 28.000 positius i 722 defuncions. Mèxic i el Perú, que van viure una fase vall a principis de setmana, registren ara una escalada preocupant. En creuar l’Atlàntic, en canvi, s’aprecia una etapa d’estabilització. La gran majoria dels països europeus, entre els quals hi ha Espanya i Itàlia, molt castigats per la pandèmia, mantenen unes corbes de contagis que s’apropen a l’horitzontal. El Regne Unit comença a baixar l’elevat ritme de nous contagis, però manté les pitjors xifres de morts a tot Europa, mentre que Rússia encara no ha sigut capaç de frenar les infeccions i se situa com a tercer país més afectat.

També et pot interessar

stats