Pence descarta invocar una l'esmena 25 per a destituir Trump

La número tres dels republicans ha anunciat que votarà sí a l'"impeachment".

Mike Pence i Donald Trump durant una conferència a la Casa Blanca al 2011
Mike Pence i Donald Trump durant una conferència a la Casa Blanca al 2011 / Michael Reynolds (EFE)

El vicepresident dels Estats Units, Mike Pence, ha descartat invocar l'esmena 25 de la Constitució per a destituir el president ixent, Donald Trump, després del violent assalt al Capitoli per part de seguidors del president.

Segons la secció quarta de l'esmena, el vicepresident i la majoria del gabinet poden declarar el president inhabilitat per a dirigir el país. Si el mandatari s'hi oposara i no hi haguera acord, el Congrés dirimiria les diferències.

Pence va advertir que usar aquesta esmena, creada després de l'assassinat del president John F. Kennedy en 1963 i enmig de la Guerra Freda per a protegir el Govern en supòsits com ara malaltia sobtada del mandatari, "establiria un terrible precedent".

La número tres dels republicans votarà sí a l'"impeachment"

La número tres del partit republicà, Liz Cheney, ha assegurat que votarà que sí al procés de destitució de Donald Trump. Cheney ha justificat la seua decisió apel·lant que el president, que pertany al mateix partit polític, va incitar a la insurrecció al Capitoli. "El president hauria d'haver intervingut ràpidament per a parar la violència, però no ho va fer", ha sentenciat.

El seu anunci segueix el del representant republicà John Katko, de Nova York, que es va convertir en el primer republicà de la Cambra a dir que donaria suport als esforços dels demòcrates de la Cambra per a destituir Trump del seu càrrec mitjançant un judici polític.

Youtube suspén el canal de Trump almenys set dies

Youtube va suspendre el canal del president dels EUA, Donald Trump, que no podrà pujar contingut nou durant almenys dies, quasi el temps que resta del mandat del líder polític que s'enfronta a mesures similars en altres xarxes socials després que els seus seguidors assaltaren el Capitoli.

Youtube ha detallat en el seu compte oficial en Twitter que la decisió s'ha adoptat "tenint en compte la preocupació sobre la possible repetició d'actes violents".

La mesura suposa que el governant "temporalment no pot carregar contingut nou durant un mínim de 7 dies".

Naix la campanya #DontRentDC

A Washington ha nascut la campanya #DontRentDC. Es tracta d'un projecte que busca que no es lloguen pisos ni habitacions a persones de fora de l'estat, per a evitar l'arribada massiva de ciutadans que puguen tornar a realitzar actes d'insurrecció en el dia o dies previs a la presa de possessió del que serà el nou president dels Estats Units, Joe Biden.

Aquest dimecres començarà a implementar-se a Washington el dispositiu de seguretat per als actes del dia 20, que inclou el desplegament de fins a 15.000 efectius de la Guàrdia Nacional. La ciutat està en estat d'alarma i s'esperen manifestacions a partir del cap de setmana.

També et pot interessar

stats