Pelosi anuncia que el Congrés procedirà amb l’acusació formal en el procés de destitució contra Trump

La presidenta de la cambra ha remarcat que Trump "va abusar del poder per al benefici polític personal”.

La presidenta de la Cambra de Representants dels Estats Units, Nancy Pelosi
La presidenta de la Cambra de Representants dels Estats Units, Nancy Pelosi / Shawn Thew (Efe)
05 de desembre 2019 - 17:57

La presidenta de la Cambra de Representants dels Estats Units, la demòcrata Nancy Pelosi, ha sol·licitat formalment als legisladors la redacció dels càrrecs per al procés de destitució contra el president, Donald Trump.

"La nostra democràcia està en joc. El president no ens deixa una altra opció", ha dit Pelosi en una intervenció en què ha remarcat que Trump "va abusar del poder per al benefici polític personal i a costa de la seguretat nacional" dels EUA. 

Així mateix, ha afirmat que les accions del president “han violat greument la Constitució" i ha assegurat que pren la decisió amb "tristesa i humilitat".

La sol·licitud de Pelosi es produeix un dia després que començara al Comité Judicial de la cambra baixa la segona fase de la investigació per al procés de destitució (impeachment) contra Trump.

Després de dues setmanes d'audiències públiques per a recopilar proves sobre el comportament de Trump a l'hora d'iniciar un procés de destitució contra ell, ara és el torn del Comité Judicial, per a definir si aquestes ofenses són suficients per a continuar amb el procés.

Una vegada es redacten els càrrecs, i amb l'aprovació del Comité, se sotmetrà a votació en el ple de la Cambra de Representants, on s'espera que tire avant sense problemes perquè els demòcrates tenen majoria en la institució.

També et pot interessar