Què passa si tinc un mòbil Huawei?

Google ha confirmat que els usuaris actuals de Huawei podran continuar usant els serveis.

VÍDEO | Què passa si tinc un mòbil Huawei?

Les principals empreses tecnològiques dels Estats Units, entre les quals hi ha Google, deixaran de vendre components i programari al gegant xinés de les telecomunicacions Huawei. És la primera reposta a l'orde executiva aprovada dimecres del president del país, Donald Trump. Ara la pregunta que es fan els usuaris és: "Què passa si tinc un mòbil Huawei?".

Els usuaris actuals podran continuar usant els serveis

Google ha confirmat que complirà tots els requeriments del govern dels Estats Units, però explica que serveis com la botiga Google Play o la capa de seguretat Play Protect continuaran funcionant en els dispositius Huawei existents. Google i Huawei tenien un acord signat previ a la decisió i l'orde de bloqueig per part de Trump no té caràcter retroactiu. 

Dispositius com els recents Huawei P30 i P30 Pro continuaran podent utilitzar Google Play, encara que des de mitjan 2018 la companyia aposta de manera paral·lela per promocionar la seua botiga d'aplicacions pròpia Huawei App Gallery. Una botiga d'aplicacions que per als futurs mòbils Huawei pot ser que es convertisca en la manera per defecte de descarregar aplicacions noves.

Un altre aspecte que està en joc són les actualitzacions d’Android, que depenen del mateix Google. L'actualització a Android Q estaria enlaire i això sí que podria afectar també els dispositius existents.

Què implica per als mòbils futurs?

Google no ha especificat res sobre els pròxims telèfons de la marca Huawei. El lògic és que en aquests futurs mòbils ja comencen a veure's les conseqüències d'haver perdut la llicència d'Android com a fabricadora, ja que no tindran accés a les últimes versions d'Android fins que s'allibere el codi, ni tampoc rebran els enviaments de seguretat mensuals. 

Així, no tindran la integració amb els comptes de Google ni els Play Services; tampoc tindran la botiga d'aplicacions Google Play Store; no tindran aplicacions preinstal·lades com Gmail, Google Maps o Chrome; no rebran els pedaços de seguretat mensual i no tindran versions d'Android noves fins que s'actualitze el codi AOSP.

També et pot interessar

stats