El Partit Republicà confirma la nominació de Trump per als comicis de novembre

El president dels EUA acusa els demòcrates de frau pel possible augment del vot per correu.

El president dels Estats Units, Donald Trump, durant la convenció del partit, inaugurada a Charlotte
El president dels Estats Units, Donald Trump, durant la convenció del partit, inaugurada a Charlotte / Chris Carlson (Efe)

El president dels Estats Units, Donald Trump, ha estat confirmat formalment com a candidat republicà a les eleccions del pròxim 3 de novembre, en la votació dels delegats durant la convenció del partit, inaugurada a Charlotte (Carolina del Nord).

Trump ha garantit els suports suficients, 1.276, per a confirmar la seua nominació abans del final de la votació, just després que els representants de l’estat de Nevada li donaren els seus 25 vots. El president dels EUA ha eixit a l'escenari davant d’un auditori que ha començat a cridar "quatre anys més", al qual Trump ha respost: "Si volen tornar-los bojos de veritat, diguen 12 anys més".

Ara, el magnat acceptarà la nominació per a ser reelegit amb un discurs que pronunciarà en directe el dijous 27 d’agost des de la Casa Blanca, un escenari l'elecció del qual ha generat algunes crítiques, atés que se suposa que els presidents no han d'usar la residència oficial o edificis federals per a actes de campanya.

Avís de frau

El president dels EUA, sense aportar proves, ha advertit del possible "frau" pel vot per correu en els comicis nord-americans. "Aquesta és la major estafa de la història i dic del món, no sols de la nostra nació", ha asseverat Trump, qui ha acusat els demòcrates d'estar intentant "robar" el triomf als republicans i ha exclamat: "L'única forma en la qual els demòcrates ens robaran és si l'elecció està falsejada. Guanyarem aquestes eleccions!".

Trump ha emprés una campanya de desprestigi contra el vot per correu i, al juny, va nomenar com a director del servei postal dels EUA Louis DeJoy, un donant de la seua campanya que va fer retallades que estaven provocant retards en l'arribada del correu, encara que va haver de suspendre aquests canvis en els últims dies.

També et pot interessar

stats