El Partit Laborista dona suport a un segon referèndum sobre el Brexit

La pressió sobre May augmenta perquè accepte ajornar l'eixida britànica de la UE si no arriba a un acord amb Brussel·les.

VÍDEO | El Partit Laborista dona suport a un segon referèndum sobre el Brexit

El líder de l'oposició al Regne Unit, el laborista Jeremy Corbyn, ha manifestat que el seu partit "proposarà o donarà suport" a una esmena en favor de celebrar un nou referèndum sobre l'eixida britànica de la Unió Europea.

Aquesta mateixa setmana comencen els moviments que acabaran en la petició d'una nova consulta popular. En aquest sentit, el partit laborista presentarà dimecres  una iniciativa en què demanarà el suport del Parlament per a formar una unió duanera "permanent" amb la UE. Si aquest pla alternatiu es rebutja, els laboristes "compliran la promesa" de donar suport a un referèndum, segons ha detallat el portaveu per al Brexit de la formació, Keir Starmer.

Augmenta la pressió sobre May

D’altra banda, la pressió sobre la primera ministra britànica, Theresa May, perquè accepte ajornar el Brexit si no es ratifica l'acord amb Brussel·les continua augmentant per la possibilitat que el Parlament assumisca el control i bloquege una ruptura no negociada amb la UE.

Els líders comunitaris consideren que retardar el Brexit més enllà del 29 de març és l’opció més raonable, mentre que May creu que això no soluciona el problema i només posposa el moment de prendre una decisió. 

Tot i aquesta opinió, la primera ministra britànica ha ajornat la votació de l’acord del Brexit a la Cambra dels Comuns, que no podrà tindre lloc més tard del 12 de març. 

També et pot interessar

stats