El partit d’Erdogan perd l’alcaldia d’Istanbul

El candidat opositor, el socialdemòcrata Ekrem Imamoglu, ha guanyat les eleccions municipals, amb vora un 54% dels vots.

El candidat socialdemòcrata Ekrem Imamoglu es dirigeix als mitjans a Estambul
El candidat socialdemòcrata Ekrem Imamoglu es dirigeix als mitjans a Estambul / Reuters

El candidat opositor, el socialdemòcrata Ekrem Imamoglu, ha guanyat la repetició de les eleccions municipals, amb vora un 54% dels vots segons informa la televisió NTV. El resultat comporta la derrota del candidat governamental, Binali Yildirim, però sobretot és una derrota del president turc, Recep Tayyip Erdogan, i del seu partit, l’islamista Justícia i Desenvolupament. 

Aquests comicis han sigut repetició dels del 31 de març, i que foren anul·lats pel comité electoral. Llavors el candidat socialdemòcrata va obtindré només 14.000 vots més que l’islamista. Ara, amb la nova votació, la diferència de vots s’ha situat en 750.000 i les primeres dades indiquen que Imamoglu s’ha imposat no sols en els feus tradicionals del seu partit, sinó fins i tot en els barris en què fins ara votaven massivament a favor de l’AKP.

Molts analistes turcs li auguren ara un lloc important en la palestra nacional turca, amb possibilitats de disputar fins i tot la presidència a Erdogan, que domina la política del país des de 2002.

També et pot interessar

stats