El partit conservador francés anuncia una moció de censura contra el govern de Macron

La moció de censura té escasses possibilitats de prosperar, ja que el govern gaudeix d'una àmplia majoria absoluta en l'Assemblea Nacional.

Emmanuel Macron amb el seu excap de seguretat, Alexandre Benalla, a París l'1 de març de 2017
Emmanuel Macron amb el seu excap de seguretat, Alexandre Benalla, a París l'1 de març de 2017 / Christophe Petit Tesson (Efe)

El partit conservador Els Republicans presentarà una moció de censura contra el govern francés per la gestió de l'anomenat cas Benalla. Ho ha anunciat hui el president del seu grup parlamentari, Christian Jacob.

En una roda de premsa, Jacob ha considerat que l'executiu ‘ha fracassat’ per l'escàndol provocat per l'excap de seguretat de l'Elisi, Alexandre Benalla, que va agredir manifestants l’1 de maig fent-se passar per policia.

La moció de censura, que hauria de presentar-se d'ací al final d'aquesta setmana i votar-se la que ve, té escasses possibilitats de prosperar, ja que el partit del president Emmanuel Macron, En Marxa, gaudeix d'una àmplia majoria absoluta en l'Assemblea Nacional.

‘‘Presentem una moció de censura, desitgem que el govern s'explique’’, ha assenyalat Jacob, a més de criticar que el primer ministre, Edouard Philippe, ha ignorat les nombroses peticions per a parlar sobre l'escàndol davant dels diputats. Així mateix, Jacob ha reconegut que la moció no té possibilitats de ser aprovada, però considera que donarà l'oportunitat als francesos de saber per què es va aplicar una sanció de 15 dies sense ocupació i sou a Benalla i només va ser acomiadat després que el periòdic Le Monde destapara el cas.

La ‘‘proporcionalitat’’ de la sanció

Aquesta vesprada, el primer ministre s'ha presentat davant dels grups parlamentaris per a respondre a les seues preguntes en la sessió de control centrada en el cas Benalla. Durant la compareixença, Philippe ha assegurat que concep els dubtes sobre la proporcionalitat de la sanció contra l'excap de seguretat del president, encara que ha defensat la celeritat de l'executiu per a atallar aquest polèmic cas.

També et pot interessar

stats