Participació històrica en les eleccions legislatives a França amb un 60% a les 17:00 h

Tant les dades del matí com les de la vesprada registren les xifres més altes des dels comicis del 1981

Gent fent cua en una escola de París
Gent fent cua en una escola de París / Sarah Meyssonnier (Reuters)

La participació en la segona volta de les eleccions legislatives franceses d'este diumenge se situa al 59,71% a les 17:00 h, la xifra més alta des dels comicis del 1981, segons informa el Ministeri d'Interior. Es tracta d'un percentatge poc més alt que el 59,39% de la primera volta de diumenge de vesprada, però sobretot molt superior a les legislatives del 2022, quan a la mateixa hora només es va superar lleument el 38%.

S'espera que la participació final poguera arribar a quedar per damunt del 67%, xifra molt superior també del 46,23% de les legislatives de fa dos anys. A les 17:00 h, la participació superava el 60% en 45 dels 95 departaments de la França metropolitana i l'índex més reduït d'afluència, de 39,60%, tornava a ser, com és habitual en altres convocatòries anteriors, al departament de Sena Saint Denis, on hi ha una major proporció de població estrangera.

Els centres de votació tanquen a les 18:00 h en les poblacions més menudes, una hora després en les mitjanes i a les 20:00 h en les grans. A eixa última hora es divulgarà el sondeig a peu d'urna sobre la composició de la nova Assemblea Nacional, mentre el Ministeri d'Interior començarà a fer públiques les primeres dades provisionals.

També et pot interessar

stats