El Parlament Europeu reconeixerà Guaidó com a president de Veneçuela

Ho fa després de constatar que Maduro "ha rebutjat públicament la possibilitat de celebrar noves eleccions presidencials".

El president de l'Assemblea Nacional de Veneçuela, Juan Guaidó, en un acte després de la detenció
El president de l'Assemblea Nacional de Veneçuela, Juan Guaidó, en un acte després de la detenció / Cristian Hernández (Efe)

El Parlament Europeu vota aquest dijous una resolució en què reconeixerà Juan Guaidó com a president de Veneçuela. Ho fa després de constatar que Maduro "ha rebutjat públicament la possibilitat de celebrar noves eleccions presidencials", amb posterioritat a la petició de la Unió Europea (UE).

Fonts dels grups popular i socialista a l'Eurocambra, els dos partits majoritaris, han confirmat que votaran a favor d'aquesta resolució, per la qual cosa ja compta amb un suport suficient entre els parlamentaris per a tirar avant.

"El Parlament Europeu reconeix Juan Guaidó com el president interí legítim de la República Bolivariana de Veneçuela d'acord amb la Constitució de Veneçuela (...) i expressa el seu suport absolut al seu full de ruta". Així ho assenyala el Parlament Europeu en una resolució que es votarà aquest dijous.

El text insta igualment a la cap de la diplomàcia europea, Federica Mogherini, i als estats membres de la UE a reconéixer Guaidó "fins que es puguen convocar noves eleccions presidencials lliures, transparents i creïbles per a restaurar la democràcia".

La resolució condemna la violència i la repressió a Veneçuela, i rebutja "qualsevol proposta o intent que puga implicar l'ús de la violència per a resoldre la crisi".

També et pot interessar

stats