El Parlament britànic vota per tercera vegada l'acord per al Brexit

Al gener i al març es va sotmetre a votació el tractat i va ser rebutjat per una àmplia majoria en totes dues ocasions.

Imatge: Reuters.
Imatge: Reuters.

La primera ministra britànica, Theresa May, intentarà salvar el seu acord del Brexit aquest divendres, quan el sotmetrà per tercera vegada a votació al Parlament, encara que no té assegurada una majoria que li done suport.

El president del Parlament britànic, John Bercow, ha donat llum verda a sotmetre a una tercera votació el tractat d'eixida del Regne Unit acordat amb la Unió Europea. La nova moció cobreix només els termes de l'acord d'eixida, i no la declaració política sobre la futura relació que l'acompanya, per la qual cosa Bercow considera que la votació és diferent de les dues anteriors i permetrà que es duga a terme.

La primera ministra s'enfronta, a més de la persistent oposició, a un grup d'euroescèptics de la seua pròpia formació. Dimecres va oferir dimitir quan s'inicie la segona fase de les negociacions amb Brussel·les a canvi de suports.

Al gener i al març, es va sotmetre a votació el tractat i els documents que porta associats, que van ser rebutjats per una àmplia majoria en totes dues ocasions. L'opció més probable, si no es ratifica un acord, és, segons May, que el Regne Unit demane una pròrroga llarga, la qual cosa l'obligaria a participar en les eleccions europees del maig.

També et pot interessar

stats