El Parlament britànic vota la proposta de Johnson d'avançar les eleccions

L'oposició proposa que se celebren el 9 de desembre, tres dies abans de la proposta de Johnson.

Johnson al Parlament britànic, en una imatge d’arxiu
Johnson al Parlament britànic, en una imatge d’arxiu / Efe

Aquest dilluns, el Parlament britànic vota sobre la proposta del primer ministre, Boris Johnson, d'avançar les eleccions abans que acabe la legislatura el 2022.

Johnson va anunciar dijous passat que intentaria convocar unes eleccions generals anticipades al Regne Unit el pròxim 12 de desembre.

Necessita una majoria de dos terços a la Cambra dels Comuns per a avançar uns comicis abans que acabe la legislatura, el 2022. Per tant, és imprescindible el vistiplau de les forces de l'oposició.

La proposta dels partits en l'oposició, els liberaldemòcrates (Libdem) i el Partit Nacionalista Escocés, és avançar els comicis al 9 de desembre, tres dies abans de la data proposada per Johnson, una setmana clau en el procés del Brexit.

La líder dels Libdem, Jo Swinton, ha explicat que el calendari proposat per la seua formació elimina la possibilitat d'arribar a un Brexit sense acord. Assegura que la intenció de Johnson és guanyar temps per a forçar la tramitació del seu projecte de llei del Brexit. Un acord que, ha assegurat, "els liberaldemòcrates no votaran a favor".

El procés de l'eixida britànica de la Unió Europea amenaça de tornar a embossar-se una vegada més si el Parlament veta aquest dilluns uns comicis, com ja va fer en dues ocasions a principis de setembre. 

El primer ministre ha advertit que es planteja paralitzar definitivament el procés de ratificació de l'acord del Brexit si els diputats tornen a bloquejar la seua crida a les urnes.

També et pot interessar

stats