El Parlament britànic vota hui una eixida dura de la UE

En cas de rebutjar una eixida sense acord, demà hauran de votar si demanen una pròrroga per a continuar negociant.

VÍDEO | El Parlament britànic vota hui una eixida dura de la UE

El Parlament britànic ha rebutjat aquest dimarts, per segona vegada, l’acord sobre els termes d’eixida de la Unió Europea que la primera ministra del Regne Unit, Theresa May, ha pactat amb Brussel·les. Per 391 vots davant de 242, la Cambra dels Comuns s’oposa a ratificar el text, que incorporava garanties addicionals sobre frontera irlandesa, principal punt de conflicte de l’acord, respecte a la versió que es va votar el passat mes de gener.

May havia aconseguit arrancar a última hora de dilluns noves garanties legals a la UE i havia tancat un nou acord sobre el conflicte de la frontera d’Irlanda del Nord. 

La nova derrota de la dirigent britànica obri ara un panorama ple d’incerteses. Aquest dimecres el parlament votarà si es produeix un Brexit sense acord amb la Unió Europea. May ja ha assegurat que si els diputats opten per eixir de forma no negociada del bloc comunitari, el govern del Regne Unit farà seua aquesta política. 

No obstant això, en cas que la cambra descarte eixir de forma abrupta, dijous haurà de votar si volen una pròrroga del Brexit. 

També et pot interessar

stats