El Parlament britànic rebutja un avançament electoral

Tot i això, Johnson ha dit que intentarà aprovar una llei que li permeta convocar unes eleccions generals anticipades el 12 de desembre.

Johnson al Parlament britànic, en una imatge d’arxiu
Johnson al Parlament britànic, en una imatge d’arxiu / Efe

El Parlament britànic ha rebutjat convocar unes eleccions generals anticipades el pròxim 12 de desembre, com proposava el primer ministre, el conservador Boris Johnson.

El govern britànic necessitava el suport de dos terços de la Cambra dels Comuns (almenys, 434 vots) per a tirar avant la iniciativa, però només ha obtingut 299 vots a favor i 70 en contra.

Els liberals i nacionalistes escocesos volen que les eleccions siguen el 9 de desembre. Tres dies de diferència que consideren importants perquè els universitaris encara no han tornat a casa pel Nadal. Ho tindrien més fàcil per a votar i són els més contraris al Brexit.

Johnson no llança la tovallola

No obstant això, Johnson ha anunciat que intentarà aprovar una llei que li permeta convocar unes eleccions generals anticipades el pròxim 12 de desembre.

En aquest supòsit, només necessita el suport de la meitat dels diputats per a modificar la llei i establir una convocatòria excepcional.

També et pot interessar

stats