El parlament britànic rebutja l’acord del Brexit amb més del 50% de vots en contra

May compta amb un termini fins al pròxim dilluns per a presentar un pla alternatiu.

Reuters
Reuters

Més de la meitat del Parlament del Regne Unit ha votat en contra de l'acord sobre del Brexit que va aconseguir la primera ministra britànica, la conservadora Theresa May, amb la Unió Europea (UE).

En total, amb 432 vots en contra i 202 a favor, la Cambra dels Comuns ha rebutjat el pacte presentat per May, que compta ara amb un termini que conclou el dilluns que ve per a exposar un pla alternatiu.

Després de la votació, el líder del Partit Laborista britànic, Jeremy Corbyn, ha presentat una moció de censura contra el govern de la primera ministra. Corbyn ha qualificat el rebuig de l’executiu conservador de “fracàs catastròfic” i ha assegurat que és “la pitjor derrota” d’un govern en unes votacions similars. 

Així, May ha confirmat que el pròxim dijous es debatrà i votarà la moció de censura, que podria desembocar, en última instància, en unes eleccions generals anticipades al Regne Unit.

Tot i això, la primera ministra britànica no descarta convéncer la resta de formacions per a buscar alternatives a l’acord. “Està clar que la Cambra dels Comuns no dona suport a aquest acord, però el vot d’aquesta nit no diu res sobre allò al qual sí dona suport”, ha esgrimit May. 

Reaccions de la Unió Europea

El president de la Comissió Europea (CE), Jean-Claude Juncker, ha valorat que el rebuig a l'acord del Brexit augmenta el risc d'una eixida sense pacte del Regne Unit del bloc europeu. A més, ha demanat a la cambra "aclarir les seues intencions tan prompte com siga possible".

També et pot interessar

stats