El parlament britànic es nega a votar el mateix pla del Brexit una altra vegada

Per la seua part, May negocia a contrarellotge amb l’oposició perquè canvien la seua postura sobre l’acord negociat amb la UE.

Imatge d'arxiu del president de la Cambra dels Comuns, John Bercow. Jessica Taylor (Efe)
Imatge d'arxiu del president de la Cambra dels Comuns, John Bercow. Jessica Taylor (Efe)

El president de la Cambra dels Comuns, John Bercow, ha advertit que el govern britànic no pot tornar a sotmetre a votació l'acord del Brexit si la seua proposta és "substancialment la mateixa" que la rebutjada la setmana passada. Els parlamentaris van descartar el dimarts passat per àmplia majoria el pacte que proposava la primera ministra, la conservadora Theresa May, que al gener ja havia sigut també tombat.

"Si el govern desitja presentar una nova proposta que no siga la mateixa, ni substancialment la mateixa, que la que va valorar la cambra el 12 de març, això seria per complet acceptable", ha assegurat el president del parlament britànic en una declaració davant els Comuns.

Bercow ha afirmat que hi ha hagut "rumors" a Westminster sobre la possibilitat que l’executiu de May convoque una tercera votació, "i, fins i tot, una quarta", sobre l'acord del Brexit. Així, amb la seua advertència, pretén que el govern complisca amb les condicions perquè una tercera votació  "es puga celebrar de manera legítima en aquest curs parlamentari".

Per la seua part, la primera ministra negocia a contrarellotge amb els seus socis del Partit Democràtic Unionista (DUP) i la facció més euroescèptica del Partit Conservador, per a intentar que canvien la seua postura i donen suport a les condicions d'eixida que l'executiu ha acordat amb la Unió Europea

May planeja sol·licitar una pròrroga de tres mesos si aconsegueix aprovar el pacte abans de la cimera europea prevista a partir del dijous, però ha advertit que l'extensió pot ser més llarga si arriba a la cita sense un acord ratificat pel parlament.

També et pot interessar

stats