El Parlament britànic força una votació per a avaluar plans alternatius al Brexit

La Cambra dels Comuns aprova augmentar el control parlamentari sobre el procés d'eixida de la UE.

Mark Duffy (Efe)
Mark Duffy (Efe)

La primera ministra del Regne Unit, Theresa May, ha rebut un nou colp del Parlament britànic amb l'aprovació, per 329 vots a favor i 302 en contra, de la coneguda com a Esmena Letwin, que permet a la Cambra dels Comuns assumir el control sobre les decisions relatives al Brexit.

La iniciativa plantejada tindria el poder de confeccionar l'agenda de votacions i li llevaria de forma efectiva el control del Brexit a May. Així, el parlament força una votació el dimecres en la qual els diputats avaluaran plans alternatius d'eixida de la Unió Europea a l'acord que defensa la cap del govern britànic.

Encara que la votació no serà vinculant per a l'executiu, incrementarà la pressió sobre la primera ministra, que precisament aquest dilluns admetia que no compta amb suficients suports a la Cambra dels Comuns perquè s'aprove la seua proposta per al Brexit, rebutjada ja en dues ocasions.

La llista dels possibles plans alternatius, que encara no està decidida, inclourà previsiblement vies sobre com abandonar la UE sense acord, un segon referèndum, negociar una relació més pròxima amb el mercat únic o bé suspendre la ruptura.

També et pot interessar

stats