El Parlament britànic dona suport a May per a renegociar el Brexit

La Cambra dels Comuns també acorda renegociar una alternativa per a la frontera entre Irlanda del Nord i la República d'Irlanda.

Jornada decisiva sobre el Brexit al Parlament Britànic. Reuters
Jornada decisiva sobre el Brexit al Parlament Britànic. Reuters

El Parlament britànic ha viscut una altra jornada decisiva sobre el Brexit. Els parlamentaris de la Cambra dels Comuns han acordat donar suport a la primera ministra, Theresa May, per a renegociar l’acord de sortida del Regne Unit de la Unió Europea.

Entre les esmenes aprovades a la cambra, el Parlament ha votat a favor d'una esmena en la qual es rebutja que el país abandone la UE el pròxim 29 de març sense un acord.

Una altra de les esmenes clau que s’ha aprovat és la que acorda renegociar una alternativa per a la frontera entre Irlanda del Nord i la República d’Irlanda.

Després d’aquestes votacions, la primera ministra britànica ha manifestat que el Parlament donarà suport "per majoria" el seu acord del Brexit si s'introdueixen els canvis respecte a la salvaguarda irlandesa.

May ha anunciat que reclamarà reobrir les negociacions amb la Unió Europea i ha fixat per al 13 de febrer la votació definitiva sobre l'acord de divorci amb la Unió Europea. Però Brussel·les ha tornat a dir que està a favor del diàleg, però no d'obrir noves negociacions

Les votacions d’aquesta jornada, que no són vinculants, serveixen de nou per a veure on se situa la majoria parlamentària, després de la derrota de May pel rebuig de la cambra britànica al pacte del Brexit.

També et pot interessar

stats