El Parlament britànic decideix hui si demana una pròrroga a Brussel·les

4 vots van salvar ahir el Regne Unit d'un divorci sense acord amb la Unió Europea quan falten 15 dies per a la data de l'eixida.

Manifestants a favor i en contra del Brexit

El Parlament britànic segueix l'agenda de votacions i aquest dijous sotmet a votació si demanen una pròrroga de 2 mesos a Brussel·les quan només falten 15 dies per a la data d'eixida. Ahir, 4 vots salvaven el Regne Unit d'un divorci abrupte i sense acord de la Unió Europea. La primera ministra britànica, Theresa May, ha reiterat que un no-acord és millor que un mal acord i que continuaran treballant per a anar-se'n el 29 de març amb un bon acord. Des de la Unió Europea han reiterat que encara volen firmar el pacte a què van arribar amb Theresa May, però que estan preparats per a un Brexit sense acord.

"El Govern està debilitat. Així i tot, la situació podria canviar si aconsegueix el suport per a una tercera votació del seu pacte", ha apuntat en declaracions a Les notícies del matí  Patricia Correa, professora de Ciències Polítiques i Relacions Internacionals de la Universitat d'Aston.

La professora s'ha mostrat cauta davant de la pròxima reunió, dijous vinent, 21 de març, entre l'executiu britànic i Brussel·les, per a decidir si s'aplica una pròrroga i amb quina durada. "En la Unió Europea hi ha simpaties per a tractar de buscar un altre tipus d'acord o aplicar una extensió de l'acord", ha afirmat durant l'entrevista telefònica, a banda de matisar que la situació "canvia molt ràpid i és molt difícil de preveure".

També et pot interessar

stats