El Parlament britànic aprova el pla del Brexit de Boris Johnson

La majoria conservadora de la cambra avala una eixida de la UE abans del 31 de gener.

VÍDEO | El Parlament britànic aprova el pla del Brexit de Boris Johnson

El Parlament britànic, amb majoria conservadora, ha aprovat aquest divendres el projecte de llei de l'acord de retirada de la Unió Europea perquè el Regne Unit puga eixir en bloc en la data prevista, el 31 de gener. 

En una sessió especial abans del recés nadalenc, els diputats de la Cambra dels Comuns han autoritzat, per 358 vots a favor, davant 234 en contra, que el text promogut pel primer ministre Boris Johnson, continue el tràmit parlamentari. Passa ara a la fase de comités, en què podrà ser esmenat abans que s'aprove definitivament, ja en 2020. 

En l'obertura del debat, Johnson ha demanat al Parlament unitat per a materialitzar el Brexit. "Aquest és el moment d'actuar junts" i d'"escriure un nou capítol en la història del país", ha afirmat el líder conservador. Johnson, que vol negociar un ampli acord comercial amb els Estats Units després del Brexit, ha demanat als diputats aprofitar les oportunitats que es presenten després de l'eixida del país del bloc europeu.

El líder laborista, Jeremy Corbyn, que va obtindre 203 escons en els comicis i era partidari de negociar un pacte diferent amb el bloc europeu, ha insistit que la seua formació no donarà suport a l'acord del Brexit i ha manifestat que aquest és un "camí imprudent" perquè portarà a un acord comercial "tòxic" amb els Estats Units.

També et pot interessar

stats