El pare de Boris Johnson demana la nacionalitat francesa

Stanley Johnson, pare del primer ministre britànic, de mare francesa, assegura que sempre serà europeu.

Stanley Johnson, pare del primer ministre britànic
Stanley Johnson, pare del primer ministre britànic / Reuters

Stanley Johnson, el pare del primer ministre britànic i un dels principals rostres del Brexit, Boris Johnson, ha iniciat el procediment per a obtindre la nacionalitat francesa i assegura en la premsa d'aquest país sentir-se europeu.

“No és qüestió de fer-me francés. Si ho entenc bé, ja ho soc. La meua mare va nàixer a França, la seua mare era francesa i el seu avi també. Per a mi és una qüestió de reclamar el que ja soc i per això estic content”, va dir Stanley Johnson en l'emissora francesa RTL.

L'escriptor i antic eurodiputat conservador va assegurar en aquest mitjà en unes declaracions en francés que “sempre” serà europeu. “No podem dir-los als anglesos: no sou europeus. Europa sempre serà més que el mercat comú i la Unió Europea”, va defensar Stanley Johnson el dia abans de la formalització de l'eixida del Regne Unit del bloc europeu, però va reclamar que “tindre un vincle amb la Unió Europea és important”.

L'euroescèptic primer ministre, que ha fet del seu lema “Get Brexit done”, és a dir, "Finalitzarem el Brexit", el centre de les seues polítiques, ha tingut diferències amb la seua pròpia família sobre la separació amb Brussel·les.

El seu pare va votar en contra del Brexit i els seus germans, la periodista Rachel Johnson i el també polític Jo Johnson, han manifestat també el seu desig que el Regne Unit continue formant part de la Unió Europea.

També et pot interessar

stats