Parany a la premsa a Kabul

Més de vint persones han mort en un atemptat doble a Kabul en què els terroristes han volgut matar com més periodistes millor.

Alguns policies ajuden els periodistes ferits que han sobreviscut a l'atemptat suïcida dirigit contra  la premsa al centre de Kabul
Alguns policies ajuden els periodistes ferits que han sobreviscut a l'atemptat suïcida dirigit contra la premsa al centre de Kabul / Omar Sobhani (Reuters)

Almenys 21 persones han mort en un atemptat doble a Kabul dirigit contra els serveis d'intel·ligència i també contra la premsa.

Entre els 21 morts hi ha almenys nou periodistes, tots  afganesos. Un d'ells és Sha Marai, cap de fotografia de l'oficina de France Press a l'Afganistan.

La primera explosió l'ha causada un terrorista suïcida des d'una motocicleta prop de la seu dels serveis d'Intel·ligència afganesos en un barri on també hi ha instal·lada l'OTAN i algunes ONG internacionals. Hi han mort quatre persones. Poc després, quan s'havien concentrat al lloc fotògrafs i càmeres, ha arribat un altre  terrorista suïcida que, fent-se passar per càmera,  ha  detonat enmig dels periodistes la càrrega explosiva que duia damunt.  

Estat Islàmic ha assumit l'autoria d'aquest doble atemptat, que s'inscriu en l'anomenada ofensiva de primavera dels talibans, que han rebutjat la proposta de diàleg del president afganés, Ashraf Ghani, per a pacificar el país.

L'objectiu dels jihadistes és evitar la celebració de les eleccions d'octubre i des del principi d'any han atacat diversos centres de registre de vot. La setmana passada, en un atemptat en una oficina electoral, mataren 69 persones i al gener, amb una ambulància carregada d'explosius, causaren més d'un centenar  de víctimes mortals al centre de Kabul.    

També et pot interessar

stats