El papa ordena la reclusió del cardenal McCarrick fins que el jutgen per abusos sexuals

El pontífex va acceptar divendres la renúncia del cardenal i arquebisbe de Washington.

Theodore McCarrick, cardenal i arquebisbe de Washington, presentà la renúncia divendres 27 de juliol.
Theodore McCarrick, cardenal i arquebisbe de Washington, presentà la renúncia divendres 27 de juliol. / Danilo Schiavella (Efe)

El papa Francesc ha ordenat que el cardenal i arquebisbe emèrit de Washington, Theodore McCarrick, estiga apartat de les seues funcions eclesiàstiques i quede reclòs fins que se celebre el juí canònic on s'aclariran les acusacions d'abusos sexuals contra ell. La Santa Seu va difondre un comunicat oficial dissabte 28 de juliol que explicava que la màxima jerarquia eclesiàstica havia pres la decisió d'ordenar la reclusió de McCarrick després de rebre i acceptar la renúncia de l'arquebisbe com a membre del col·legi cardenalici el passat divendres 27 de juliol.

A més d'acceptar la renúncia de McCarrick, el papa Francesc “va disposar la seua suspensió en l'exercici de qualsevol ministeri públic, així com l'obligació de mantindre’s en una casa que li serà assignada per a una vida d'oració i penitència”. McCarrick haurà de viure d'aquesta manera “fins que s’aclarisquen les acusacions en un procés canònic regular”.

L'arquebisbe emèrit de Washington, Theodore McCarrick, que va nàixer a Nova York l'any 1930, va ser ordenat cardenal pel papa Joan Pau II i va participar en el conclave de 2005 en el qual va ser elegit Benet XVI. McCarrick, que té en l'actualitat 88 anys, va ser acusat de cometre abusos sexuals durant els inicis de la seua carrera religiosa quan exercia com a rector a Nova York, fa més de 50 anys. L'arquebisbe emèrit ha negat en tot moment les acusacions i, a més, en un comunicat va mostrar la seua sorpresa i va declarar que havia col·laborat “plenament” en una investigació feta pel Vaticà. D’altra banda, l'arxidiòcesi novaiorquesa va informar el passat 20 de juny que una comissió d'investigació havia determinat que les acusacions “estaven fonamentades i eren creïbles”. 

També et pot interessar

stats