El papa se'n va d'Irlanda amb una petició de perdó a les víctimes d'abusos

El mateix dia, l'exnunci dels Estats Units l'acusa de ser coneixedor dels casos de pederàstia del país nord-americà.

L'exnunci dels Estats Units l'acusa de ser coneixedor dels casos de pederàstia del país nord-americà
L'exnunci dels Estats Units l'acusa de ser coneixedor dels casos de pederàstia del país nord-americà / Ciro Fusco (Efe)

El papa Francesc ha deixat hui Irlanda després d’una intensa visita de dos dies en què ha participat en la IX Trobada Mundial de Famílies, marcada per la qüestió dels abusos comesos contra menors i dones pel clergue d’aquest país durant dècades.

Abans de tornar al Vaticà, el papa ha tornat a demanar perdó per tots els abusos comesos pels sacerdots, per les institucions religioses i per la jerarquia de l'Església irlandesa. Ha sigut a Dublín, davant de més de 300.000 persones congregades per a sentir la missa de cloenda de la Trobada de Famílies.

Paral·lelament, l'exnunci dels Estats Units l'ha acusat hui mateix de conéixer, des de fa cinc anys, les denúncies contra el cardenal nord-americà McCarrick per abusos sexuals a seminaristes i sacerdots. Segons Carlo Maria Viganò, el papa Benet XVI havia ordenat que es retirara a una vida d'oració i penitència i Francesc el va encobrir fins que es va fer pública la denúncia d'un menor.

La informació ha arribat als mitjans de comunicació després que l'exnunci envià una carta plena d'acusacions personals, sense aportar cap prova. A més, demana la renúncia del sant pare.

També et pot interessar

stats