El Vaticà confirma que el papa Francesc està "en bones condicions, conscient i respira per si mateix"

El pontífex, de 84 anys, ha sigut operat amb èxit d'una malaltia del còlon i passarà almenys cinc dies en observació a l'hospital

Façana exterior de l'hospital Gemelli, en què es recupera el Papa Francesc
Façana exterior de l'hospital Gemelli, on es recupera el papa Francesc / Guglielmo Mangiapane (Reuters)

El papa Francesc, de 84 anys, "està en bones condicions generals, conscient i respira per si mateix", després de la intervenció quirúrgica a la qual va ser sotmés aquest diumenge per un problema de còlon, segons ha informat el Vaticà.

El pontífex roman ingressat en la policlínica Gemelli de Roma, on es recupera de l'operació "per a una estenosi diverticular de la sigma", una malaltia del còlon que afecta sobretot les persones d'edat avançada i que havia sigut programada amb antelació.

"El Sant Pare ha reaccionat bé a la intervenció realitzada amb anestèsia general", ha assegurat el portaveu vaticà, Matteo Bruni, en un comunicat divulgat per la Santa Seu.

En aquests pacients les cirurgies s'apliquen per a minimitzar els problemes causats pels diverticles, que són xicotetes hèrnies en la paret del còlon, entre les quals hi ha hemorràgies, inflamacions o altres complicacions, com la perforació.

L'anunci de l'operació va causar sorpresa, ja que es desconeixia públicament que Francesc haguera de ser sotmés a una operació. Fonts hospitalàries, citades per mitjans locals, asseguren que la cirurgia va durar tres hores, de les 19 h a les 22 h i que Francesc haurà de continuar ingressat almenys cinc dies abans de rebre l'alta.

El papa va arribar a l'hospital sobre les 13:00 hores del diumenge, després del res dominical de l'àngelus, quan va anunciar als fidels reunits en la plaça de Sant Pere del Vaticà el seu pròxim viatge a Hongria i Eslovàquia, del 12 al 15 de setembre.

També et pot interessar

stats