El papa compara l'avortament a contractar “un sicari per a resoldre el problema”

El pontífex ha criticat que els pares, en casos dramàtics, el que reben “són ràpids consells per a interrompre l'embaràs".

El papa ha fet aquestes declaracions durant la seua catequesi en l'audiència general celebrada al Vaticà. Efe
El papa ha fet aquestes declaracions durant la seua catequesi en l'audiència general celebrada al Vaticà. Efe

El papa Francesc ha condemnat aquest dimecres, 10 d’octubre, la interrupció de l'embaràs i l’ha comparada amb qui contracta "un sicari per a resoldre un problema". Francesc ha reflexionat sobre el cinqué manament, "No mataràs", i ha criticat la "supressió de la vida humana en el si matern en nom de la salvaguarda d'altres drets".

El papa ha fet aquestes declaracions durant la seua catequesi en l'audiència general celebrada en la plaça de Sant Pere, al Vaticà.

"Però com pot ser terapèutic, civil o simplement humà un acte que suprimeix la vida innocent i indefensa en el seu inici?", s’ha preguntat. A més, ha afegit: “És just suprimir una vida humana per a resoldre un problema? És just contractar un sicari per a resoldre un problema? No, no es pot!".

A més, ha criticat "que els pares, en aquests casos dramàtics, necessiten una vertadera proximitat per a afrontar la realitat superant la comprensible por i que, no obstant això, el que reben són ràpids consells per a interrompre l'embaràs".

"Un xiquet malalt, com qualsevol persona necessitada i vulnerable, més que un problema és un do de Déu, que ens pot traure del nostre egoisme i fer-nos créixer en l'amor", va afirmar.

El pontífex argentí ha asseverat, a més, que "tot el mal del món, des de les guerres a la cultura del descart, es podria resumir com un menyspreu a la vida".

També et pot interessar

stats